• Ασθένειες
  • Νέα

Σεξουαλική δυσλειτουργία και πως βοηθάει η ομοιοπαθητική

Σεξουαλική ή στυτική δυσλειτουργία και πως βοηθάει η ομοιοπαθητική

Πλέον πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων, 30-40% παγκόσμιου πληθυσμού, δηλώνει σεξουαλική ή στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη επιθυμία ή ακόμα και πλήρη ανικανότητα.

H στυτική δυσλειτουργία ορίζεται ως η επαναλαμβανόμενη ανικανότητα επίτευξης ή διατήρησης στύσης, ικανής για σεξουαλική επαφή.

Συνέπεια της όποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας είναι να αυξάνεται το άγχος πριν κάποια ερωτική επαφή, η ανικανότητα του ατόμου να χαλαρώσει βαθιά, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον εαυτό, να μειώνεται η αυτοεκτίμηση, να κλείνεται στον εαυτό του, και ως αποτέλεσμα των παραπάνω να δημιουργούνται επιπλοκές στις διαπροσωπικές σχέσεις-δεσμό με το άλλο άτομο.

Τα αίτια

Τα αίτια που συντελούν σε αυτή τη νέα κατάσταση είναι πολλά. Το υψηλό επίπεδο στρες που είναι αποτέλεσμα μιας απαιτητικής καθημερινότητας, οι ορμονικές ανισορροπίες καθώς και οι παρενέργειες συμβατικών χημικών φαρμάκων είναι τα κύρια.

Συγκεκριμένα φάρμακα της συμβατικής ιατρικής που δημιουργούν προβλήματα στην σεξουαλική δράση του ανθρώπου είναι τα ακόλουθα:

1) Αντικαταθλιπτικά SSRIs(Selective Serotonin Reuptake Inhibitors. Έρευνα μαρτυρά ότι έως και το 80% των ατόμων που έλαβαν τέτοια αγωγή μείωσε τη σεξουαλική ικανότητα των ατόμων που την έλαβε. Sakina, J.R, Sidney, H, K. (2013)Management strategies for SSRI-indeced sexual dysfunction, J. Psychiatry Neurosci. 38(5)27-28.

2) Αντισυλληπτικά. Γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά βιώνουν μείωση της ερωτικής επιθυμίας. Ακόμα και αν διακόψουν την αγωγή αυτή η παρενέργεια αργεί πολύ να αποκατασταθεί από τον οργανισμό. Panzer, C, Wise, S, Fantini, G, kang, D, Munarriz, R, Guay, A, Goldstein, I.(2006)Impact of oral contraceptives on sex hormone-binding globulin and androgen levels:a retrospective study in women with sexual dysfunction, J. Sex. Med. 3(1):104-113

3) Proscar. Ανήκει στη κατηγορία φαρμάκων που συνταγογραφείται για αποθεραπεία του διογκωμένου προστάτη. Αυτό το φάρμακο μπλοκάρει την λειτουργία της τεστοστερόνης με στόχο την μείωση του όγκου του προστάτη, η παρενέργεια του όμως είναι η μείωση της σεξουαλικής ικανότητας και η στυτική δυσλειτουργία.

4) Propecia. Είναι παρόμοιο φάρμακο με το proscar(κοίτα προηγούμενη παράγραφο) και συνταγογραφείται για πρόληψη πτώσης μαλλιών σε άντρες. Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί για έλλειψη ερωτικής διάθεσης και πτώση του μορίου. Η ζημιά που προκαλεί θεωρείτε ανεπανόρθωτη σε πολλές περιπτώσεις ( BBC, 21 Dec. 2010, Health, BaldnessdrugPropecia ‘ riskingmen’ssexualhealth, bySimonMundie).

5) Αντισταμινικά. Ακόμα και τα αντισταμινικά επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή του ατόμου. Σύντομα μετά τη διακοπή λήψης η σεξουαλική επιθυμία επανέρχεται αλλά αυτό μπορεί να μη συμβεί άμεσα σε περίπτωση που τα αντισταμινικά έχουν ληφθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

6) Η χρήση μαριχουάνας έχει δείξει να επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλικότητα των ανδρών

7) Οπιούχα. Παυσίπονα οπιούχα όπως vicodin, oxycontin, percocet, επηρεάζουν αρνητικά την σεξουαλικότητα του ατόμου.

8) Υπερτασικά φάρμακα betablockers  έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλικότητα του ατόμου.

9) Βενζοδιαζεπίνες. Υπάγονται στα αγχολυτικά φάρμακα και έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλικότητα του ατόμου.

Πως Βοηθάει η Ομοιοπαθητική

Στο ερώτημα εάν η Ομοιοπαθητική βοηθά το άτομο που αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα η απάντηση είναι θετική.

Η Ομοιοπαθητική  δεν έχει παρενέργειες και σαν μέθοδος βοηθά τον άνθρωπο στην ολότητα του.

Παραδειγματικά θα αναφερθώ στο ιστορικό μιας γυναίκας η οποία έπασχε από χρόνια κατάθλιψη και λάμβανε αντικαταθλιπτικά επί χρόνια. Ήρθε ζητώντας βοήθεια για τις αλλεργίες της και τις συχνές ουρολοιμώξεις της.

Επιθυμούσε να σταματήσει να λαμβάνει τόσο τακτικά αντιβιώσεις και να περάσει ανώδυνα τα συμπτώματα της εποχιακής αλλεργίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αναφέρθηκε στα αντικαταθλιπτικά και τη χρόνια κατάθλιψη, στα δυνατά γεγονότα που έχει βιώσει σε παρελθοντικούς χρόνους και στην ανύπαρκτη σεξουαλική της διάθεση.

Η ομοιοπαθητική της αγωγή στηρίχθηκε στην ολότητα των συμπτωμάτων της. Η επανεξέταση του ιστορικού της και η πορεία της ομοιοπαθητικής αγωγής γινόταν κάθε τρίτο μήνα. Εκεί αποφασιζόταν η πορεία της ομοιοπαθητικής αγωγής. Σε λιγότερο από έτος αυτή η γυναίκα βίωσε σωματική και ψυχική βελτίωση.

Η σεξουαλικότητα της ξύπνησε και από τότε έως και σήμερα απολαμβάνει την ερωτική της ζωή χωρίς καμιά έκπτωση. Αναφέρομαι στο σεξουαλικό γιατί αυτό το θέμα εξετάζεται στο παρόν άρθρο. Η ψυχιατρική της αγωγή έχει μειωθεί αισθητά υπό τη παρακολούθηση του ψυχιάτρου της και η ποιότητα ζωής που έχει ανακτήσει είναι σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά που προσδοκούσαμε.

Αν σου άρεσε μοιράσου το!